Uutislistaukseen

Neulotaan yhdessä hyvää

Kurssin tavoitteena oli opettaa osallistujille Marysia Nodzykowskan suunnittelema huivimalli ja kertoa heille, mikä lohtuhuivi on. Kurssille ilmoittautui aloittelevia sekä kokeneempia neulojia yhteensä 15. Seurakunta tarjosi kurssille langat ja jokainen sai valita mieluisimman kerän huiviin. Lohtuhuivit lahjoitetaan seurakunnalle ja kun niitä saadaan tarpeeksi monta, niin niitä jaetaan hautajaisten yhteydessä yksin jääneille, lohdutukseksi suruun.

Toisessa kokoontumisessa osallistujat toivat jo useamman lohtuhuivin mukanaan ja osa neuloi huivinsa loppuun. Oli mahtavaa nähdä kuinka käsityönkipinä oli tarttunut osallistujiin ja puikot vain heiluivat pöytien ääressä. Keskustellessamme miltä huivin neulominen oli tuntunut, niin osa totesi alun olleen hieman takkuinen, mutta sinnikkäästi olivat jatkaneet neulomista ja nyt malli tuntuikin jo helpolta. Monen neulojan mielestä itse huivin neulominen oli heidän mielestään lohduttavaa sekä ajatus siitä kuinka heidän omin kätösin tekemänsä huivi voi vielä jonain päivänä lohduttaa jotakuta surun keskellä. Olemme tärkeän työn äärellä kun saamme viestittää surevalle, ettei hän ole surunsa kanssa yksin. 

Kurssin viimeinen kerta on huhtikuun lopulla ja monet neulojista jo kyselivät haikeina, että tuleehan syksyllä uudestaan samanlainen kurssi. 

Kesäkuussa järjestetään Vampulan srk-talolla yhden kerran lohtuhuivi-opastus, Vampula viikon alussa 1.7. 

Syksyllä järjestämme uudestaan lohtuhuivi-kurssin Huittisten srk-keskuksella. 

Lohtuhuiviksi käy mikä vain huivi, neulottu taikka virkattu, jos olet innokas neulomaan niin huiveja voi lahjoittaa seurakunnalle lohtuhuiveiksi.

 

Teksti ja kuvat Anu Pihlava

7.4.2022 16.05