Omana itsenäsi osaksi seurakuntamme vapaaehtoistoimintaa

Seurakuntasi vapaaehtoisena olet osa yhteisöämme omilla tiedoillasi ja taidoillasi. Vapaaehtoisena tutustut uusiin ihmisiin, koet yhteistä iloa ja toteutat lähimmäisenrakkautta.

Yhdistyneet kansakunnat on nostanut vapaaehtoistyön avainasemaan kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Vapaaehtoisena olet siis mukana edistämässä terveyttä, hyvinvointia ja oikeudenmukaisuutta. Osana suurempaa kokonaisuutta olet mukana myös rakentamassa parempaa maailmaa.

Seurakunnassa mahdollisuuksia on monia

Vapaaehtoisena toimit eri-ikäisten ihmisten kanssa erilaisissa tehtävissä, aina oman mielenkiintosi ja omien mahdollisuuksiesi mukaan esim. tapahtumissa, keittiötehtävissä, ryhmänohjaajana, messuavustajana, nuortenilloissa tai vaikkapa ikääntyvän yksinäisen ystävänä. Vapaaehtoistehtäviä on yksittäisistä keikoista aina säännöllisiin, toistuviin tehtäviin. Kuulemme mielellämme myös sinun ideoistasi, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Tule sinäkin mukaan seurakuntasi vapaaehtoistoimintaan

Huomioimme vapaaehtoisten oman osaamisen, kokemuksen ja mielenkiinnon lisäksi omat mahdollisuutesi ja elämäntilanteesi. Vapaaehtoisena voit oppia uusia asioita, joista voi olla hyötyä myöhemmin elämässäsi. Tullessasi mukaan toimintaamme, perehdytämme sinut tehtävääsi.

Järjestämme vapaaehtoistoiminnan info-tilaisuuden kevään aikana ja peruskoulutuksen viimeistään syksyllä 2022. Seuraa siis tapahtumakalenteriamme ja lehti-ilmoitteluamme.

Olet sydämellisesti tervetullut tutustumaan toimintaamme!

”Näytä missä apuamme, lahjojamme tarvitaan. Opeta oi Herra meitä omastamme jakamaan” (Löytty, Jaakko 1992: virsi 954)

Huittisten seurakunnassa on käynnistynyt vapaaehtoistoiminnan kehittämisprojekti. Tehtävään on palkattu työntekijäksi geronomi Katri Kulmala. Katri on toiminut seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinointi- ja kehittämistehtävissä Helsingin seurakuntayhtymässä noin 4 vuoden ajan.