Leskien ryhmä

Tuen merkitys ja vertaistuen arvo korostuvat suurissa elämänmuutoksissa. Erityisen suuri tarve tuelle on silloin, kun kyseessä on puolison menetys. Varsinkin silloin kun vuosikymmeniä jatkunut parisuhde päättyy puolison kuolemaan, akuutin suruvaiheen jälkeen voi olla vaikea löytää uutta tapaa jatkaa elämää. Silloin ryhmässä saatu rohkaisu ja vertaistuki voivat toimia askeleena eteenpäin uudessa elämänvaiheessa.

Ryhmän ei ensisijaisesti ole tarkoitus olla sururyhmä, vaan leskeksi jäämisestä on ollut hyvä kulua jo jonkin aikaa, toisilla se aika voi olla vaikka useita vuosia. Varsinainen sururyhmä alkaa Huittisissa tammikuussa.

Leskien ryhmissä on tarkoitus käydä läpi muuttunutta elämäntilannetta, etsiä yhdessä uusia värisävyjä elämään, jakaa kokemuksia, löytää uusia tapoja jatkaa uutta elämänvaihetta eteenpäin sekä saada rohkaisua. Ryhmissä on varattu aikaa joka kerta myös keskinäiselle vuorovaikutukselle, rupattelulle ja kahvittelulle.

Ryhmä kokoontuu  Huittisissa seurakunnan tiloissa noin kahden viikon välein tiistai päivisin. Leskien ryhmä kokoontuu syksyn aikana viisi kertaa ja vuodenvaihteen jälkeen vielä kerran. Ryhmään pitää ilmoittautua etukäteen ja ryhmä on maksuton. 

 

Seuraava ryhmä käynnistyy syksyllä 2024!

 

Ryhmään ilmoittautumiset ja tiedustelut: diakoniatyöntekijä Kaisa Vehmaa 044-0560166.

 

 

 

KÄYNNISSÄ MYÖS LAPSENSA MENETTÄNEIDEN KESKUSTELURYHMÄ. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli sopivaa ryhmää ei löydy tai kaipaat muuta tukea suruun liittyvissä asioissa.

 

 

 

 

SURURYHMÄ LÄHEISENSÄ MENETTÄNEILLE (ryhmä alkaa aina tammikuussa)

 

Sururyhmä starttaa 3.1.2024 klo 16.30-18. Muut kokoontumiset: 7.2, 6.3, 3.4 ja 8.5. 

 

Sururyhmä on suljettu vertaistukiryhmä, jossa saat tukea ja voit jakaa omia tunteitasi ja ajatuksiasi muiden läheisensä menettäneiden kanssa. Ryhmässä on lupa surra, keskustella luottamuksellisesti ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä. Jakaminen ja vertaistuki voivat auttaa löytämään voimavaroja surun keskellä.

Suosittelemme, että menetyksestä on ryhmän alkaessa kulunut jo muutama kuukausi. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen, 20.12 mennessä/ Kaisa 044-0560166. Ryhmän vetäjinä toimivat Kaisa Vehmaa ja vapaaehtoinen vertainen. 

leskien klubi
surutyö

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä

Vampulan kappelisrk