Alttaritaulut

Pääalttari

Nykyisellä pääalttarilla olevan taulun teki ruotsalaissyntyinen mutta pääosan elämästään Suomessa asunut taidemaalari Severin Falkman vuonna 1878. Falkman oli melko huomattava taiteilija, mutta alttaritauluja hän teki vain kaksi, toinen on Sotkamon kirkossa. Taulun aiheena on Kristuksen kirkastuminen. Kristuksen ympärillä ovat Mooses ja Elia, maassa ovat apostolit Pietari, Jaakob ja Johannes. Taulun koristeellinen kehys tehtiin samassa yhteydessä. Taulu puhdistettiin perusteellisesti vuonna 1992. 

Katariinan alttari

Itäsakarassa oleva vanha alttari, jota myös Katariinan alttariksi sanotaan, on vuodelta 1753. Sen lahjoittivat kirkolle Kivirannan talon silloinen isäntä, rykmentinkirjuri Jakob Forskål ja hänen vaimonsa Anna Kristiina Holmbom.

1700-luvun tapaan siinä on kaksi erillistä taulua. Alempi, Pyhää Ehtoollista esittävä taulu on alkuperäinen, mahdollisesti alunperin turkulaisen taiteilijan Jonas Bergmanin maalaama, mutta sen joka tapauksessa korjasi perusteellisesti turkulainen taidemaalari Gustaf Lucander (1724-1805) vuonna 1798, koska taulu lienee vahingoittunut vuoden 1783 tulipalossa. Taulua voidaan oikeastaan pitää Lucanderin maalaamana. Ylempi taulu, joka esittää Ristiinnaulittua, on Johan Backmanin (1706-1768) maalaama ja lienee alunperin ollut Kauhavan kirkossa. Se on lainassa Kansallismuseosta, koska alkuperäinen, vanhaa Simeonia ja Jeesuslasta esittävä taulu uuden alttarin valmistuttua 1878 katsottiin tarpeettomaksi ja luovutettiin Keikyän kirkkoon, missä se on nykyäänkin. Taulun alla oleva raamatunlause viittaa vielä Simeoniin. Taulun koristeellisen kehyksen teki huittislainen taitomies Mikko Lund, jota sanottiin kirkonsepäksi, koska hän oli vakinaisesti seurakunnan palveluksessa ja teki erilaisia puu ja metallitöitä.     

Länsisakara

Vpl Pyhäjärven kirkosta siirretty alttaritaulu sijoitettiin monien vaiheiden jälkeen Huittisten kirkkoon vuonna 1984, koska Huittisissa on paljon Pyhjäjärveltä siirtyneitä. Taulun on tehnyt tunnettu taidemaalari Alexandra Såltin (1837-1916), joka maalasi useita muitakin alttaritauluja. Tämä taulu on vuodelta 1889. Taulun lahjoitti aikoinaan Pyhäjärven kirkkoon kirkkoherra J.M. Zittingin perikunta. Taulun aihe on saatu Matteuksen evankeliumin 12 luvusta: "Tulkaa minun luokseni kaikki". Pyhäjärven kirkko paloi sodan aikana, mutta alttaritaulu onnistuttiin pelastamaan.

Pääalttari,kirkastusvuori Mooses, Jeesus, Elia, opetuslapsia
Katariinan alttari, Jeesus asettaa ehtoollisen alaosa, Jeesus ristiinnaulittuna yläosa
Vl Pyhäjärven kirkosta, Jeesus ympärillään ihmisiä