Huittisten seurakunta avaamassa toimintaansa

22.5.2020 13.25

Huittisten seurakunta aikoo vapauttaa toimintaansa 1.6. alkaen.

Selvimmin se näkyy seurakuntalaisille jumalanpalvelusten avautumisena seurakuntalaisille 7.6. lähtien. Ensimmäisenä sunnuntaina jumalanpalvelukset ovat vielä sanajumalanpalveluksia, mutta jo 14.6. sekä Huittisten että Vampulan kirkoissa vietetään messua. Jumalanpalveluksissa noudatetaan hallituksen ja tuomiokapitulin antamia turvallisuusmääräyksiä. Kirkossa pidetään siis 1,5 metrin turvavälit. Myös käsihygieniaan kiinnitetään huomiota. Lisäksi ehtoollista nautitaan poikkeusjärjestelyin.

Myös muu seurakunnan toiminta alkaa avautumaan 1.6. alkaen. Kesäkaudella seurakunnan vakiotoiminta on toki pääsääntöisesti tauolla, mutta seurakunnassa tapahtuu kuitenkin myös kesällä. Kesäillan hartaudet alkavat keskiviikkona 3.6.  Tosin seurakuntatalo avautuu toiminnalle vasta 6.7. alkaen, sillä sitä ennen se on päivärippikoulujen käytössä. Kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja diakoniatoimisto palvelevat seurakuntalaisia puhelimitse ja sähköpostitse kesäkaudella maanantaista torstaihin uudella kellonajalla klo 9. -12.