Unelmien kesätyö

7.6.2019 10.51

Huittisten kirkon oppaana Anni Mauriala, Huittisten kirkon oppaana kesäkuun

Ensimmäinen viikkoni kirkon oppaana

Kun kerroin kesätyöstäni, moni kysyi minulta, miksi hain työskentelemään kirkkoon. Vastasin kysymykseen aina samalla vastauksella: Kuka nyt ei haluaisi tutustua Huittisten vanhan kivikirkon historiaan ja kertoa kirkkovierailijoille siitä? Totesin myös, kuinka kaunis historiallinen kotikirkko olisi työympäristönä. Kun sain kuulla saaneeni työpaikan, lähes hypin ilosta; koin vastaanottaneeni unelmieni kesätyön.

Aloitin työt 3. päivä kesäkuuta. Ensimmäinen päivä kului aika lailla kirjaa lueskellen, pianon soittoa opiskellen sekä laulellen - joka toden teolla on ihanaa - mutta pääsin pitämään myös ensimmäisen kierrokseni. Aluksi vuosiluvut eivät tahtoneet jäädä päähän ja jännitys huokui äänestäni, mutta muutaman kierroksen jälkeen aloin oppimaan.

Vaikka päivän vierailijamäärä olisi vähäinen ja aikaa jäisi kirjoille ja laulamiselle, ei silti mikään voita kierrosten pitämistä mukaville ihmisille. Mieleeni on erityisesti jäänyt vanhempi mieshenkilö, jonka kanssa keskustelimme kauan kirkon historiasta; opin paljon uusia faktoja Huittisten kirkosta! On ollut mieltä lämmittävää keskustella kirkosta, sekä myös kaikesta muusta vierailijoiden kanssa.

Historiasta keskusteleminen on antoisaa, kun huomaa, että minun lisäkseni monien muidenkin mielikuvitusta kiehtoo, kuinka ennen kirkkoon on tultu hevosilla ja miten moni ihminen on kulkenut kirkkoon sisään erilaisin tunnetiloin vuosikymmenestä toiseen. Erilaisten ihmisten kohtaaminen ja kokemusten jakaminen on tuonut suurta iloa itselleni. Olen saanut kävijöiltä paljon hyvää, sillä muun muassa yksi vierailija antoi minulle suosituksia, missä historiallisissa paikoissa kannattaisi käydä Suomen sisällä - ja ne suositukset liimasin vahvasti muistiini.

Tahtoisin oppia loistavaksi oppaaksi. Haluaisin, että minun ei tarvitsisi kierroksilla enää silmäillä omatekoisia muistiinpanojani, vaan toivoisin kierroksen pidon olevan vielä sujuvampaa. Toiveeni toteutuu, kunhan kirkkoon tulee vain ihmisiä kierrokselle. Joten, tervetuloa Huittisten Pyhän Katariinan kirkkoon!

Anni Mauriala

Huittisten Pyhän Katariinan kirkko tiekirkkona 3.6.-28.7. ma-pe ja su klo 11.- 17.

Vampulan kirkko tiekirkkona 1.- 21.7. ma-pe ja su klo 11.- 16.