Harjoittelussa Huittisten seurakunnassa

9.3.2018 11.46

Harjoittelussa Huittisten seurakunnassa

Olen Karita Pyhälahti Sastamalasta (Vammalasta) ja opiskelen Diakonia-ammattikorkeakoulussa sosionomi-kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Aloitin opiskelut tammikuussa 2016 ja minun olisi määrä valmistua ensi keväänä. Opiskelu on ollut mielekästä ja nämä pari vuotta ovat menneet todella nopeasti. Diakissa me opiskelemme paljon pareittain ja tiimeissä. Se valmistaa meitä hyvin tuleviin töihimme ihmisten parissa.

Oman rippikouluni kävin 2010 ja sen jälkeen olen ollut aktiivisesti mukana oman seurakuntani jutuissa, muun muassa isosena rippileireillä. Hain opiskelemaan nimenomaan kirkon nuorisotyöntekijäksi enkä oikeastaan ajatellut sosionomin ammattia, vaikka se tässä koulutuksessa onkin hyvin vahvasti mukana. Opintojen myötä olen kuitenkin huomannut, miten moniin erilaisiin töihin voin myös sen kautta päästä. Silti nuorisotyö tuntuu minulle siltä oikealta ammatilta.

Olen ollut nyt kohta viisi viikkoa harjoittelussa täällä Huittisten seurakunnassa. Pääosin olen ollut mukana nuorisotyössä Petrin matkassa. Raamiksia, nuorteniltoja, avoimia ovia, nuorten messu, rippikoululaisten Yhteisvastuupäivät sekä sählyvuoroja. Lisäksi olen ollut mukana kouluvierailussa, kerhoissa, laskiaisriehassa Vampulassa ja pitänyt muutaman aamunavauksen. Harjoittelu on mennyt todella nopeasti ja täytyy sanoa, että muutama lisäviikko tähän ei olisi pahitteeksi. Tämä seurakuntaharjoittelu on opinnoissamme ainoaa laatuaan.

Harjoitteluun kuuluu ohjauskeskustelu yhdessä ohjaajan ja opettajan kanssa. Keskustelun aikana opettajani kysyi, mikä keskustelu harjoittelun aikana on jäänyt mieleeni. Ensimmäisenä mieleeni tuli tilanne kouluvierailulta, kun olimme Marjon kanssa toteuttamassa lattiakuvia yhdellä ala-asteella. Eräs poika kysyi minulta, minkä takia minä haluan nuorisotyönohjaajaksi. Tämä kysymys on minulla pyörinyt mielessä paitsi opiskelujen aikana, erityisesti nyt harjoittelun aikana. Koen että olen itse saanut seurakunnan nuorisotyöstä niin paljon, että haluan tulevaisuudessa olla itse se, joka antaa ja mahdollistaa sitä samaa nuorille. ”Lapset ja nuoret ovat kirkon tulevaisuus, joten panostamalla heihin, panostamme koko kirkon tulevaisuuteen.”  Tämän ”teesin” kirjoitin tänä keväänä osana yhtä oppimistehtävää.

Harjoittelua on vielä (onneksi) kaksi viikkoa jäljellä. Haluan jo nyt kiittää Huittisten seurakuntaa tästä harjoittelupaikasta. Siunattua alkavaa kevättä jokaiselle!

« Uutislistaukseen