Kanttori Helena Kivimaalle on myönnetty arvonimi 13.12.2017

15.12.2017 13.06

Arvonimi kanttori Helena Kivimaalle

Kanttori Helena Kivimaalle on myönnetty director cantus - arvonimi.
Kun Helena Kivimaa sai tiedon arvonimestä se tuli täytenä yllätyksenä. ”Ei oo totta, ei oo totta” olivat ensimmäiset sanat kun hän oli soittanut outoon numeroon, josta häntä oli tavoiteltu ja kuuli uutisen. Ensimmäinen tunne oli hämmennys ja kysymys soittajalle ”Mistä tää arvonimi tupsahti?” Vastaukseksi hän sai, että pikkulinnut lauloivat. Pikkulintuja ei Helena kertomansa mukaan ole saanut kiinni, mutta ”sydämessä alkoi lämmittää” , hän kuvailee tunteitaan.

Keskiviikkopäivän aikana alkoi kanttori Helenan mielessä soida laulu: ”Laula ihmisille”. Helena kertoi että taivaallinen ohjelmatoimisto lähetti tilanteeseen sopivan laulun. Helenan mielestä laulun sanat, erityisesti ensimmäisen säkeistön lopussa laulettava kohta: ”Laula sydämestäsi kaikki se, Laula se, niin kuin Herralle” antaa hyvän ohjeen niin hänelle itselleen kuin kaikille muillekin koko elämään.

Laulun ensimmäisen säkeistön sanat

Laula ihmisille ilosta
Laula surusta
Laula väreistä maailman
Laula ihmisille sanoista
Laula teoista, yhden ainoan Jumalan
Laula heille sodista
Laula saduista
Laula kivikaduista
Laula sydämestäsi kaikki se
Laula se, niin kuin Herralle

"Myös tämä, Psalmi  111 laulettuna, soi vahvasti keskiviikkona mielessäni ja haluan jakaa sen myös muille", kertoo Helena.
 

ONNEA HELENA !


Kuvassa juhlahetki Turussa. Vasemmalta piispa Kaarlo Kalliala, Helena Kivimaa ja arkkipiispa Kari Mäkinen.  Kuva: Marko Hakanpää
 

 

 

« Uutislistaukseen