Ristiäiset

Kirkkojärjestyksen mukaan lapsi tulisi kastaa kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.

Kasteeseen liittyvissä asioissa voitte ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja varata kasteajan, papin, sekä mahdollisen tilan. Kastepaikkana voi olla kirkko, seurakuntakeskus, koti tai jokin muu tila. Kastetilaisuuksista srk-keskuksella ei peritä tilavuokraa.

Ennen kastetilaisuutta pappi käy vanhempien kanssa kastekeskustelun, jossa sovitaan kasteeseen liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Tarvittaessa seurakunta voi lainata lapselle kastemekon ja –maljan.

Kummit

Kastettavalla tulee olla ainakin kaksi kummia, jotka ovat konfirmoituja Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. Erityisestä syystä kastettavalla voi olla vain yksi kummi, päätöksen yhden kummin riittävyydestä tekee kirkkoherra.

Juhlavuosi

Juhlavuonna 2017 huittisten seurakunta lahjoittaa jokaiselle kastettavalle vauvalle lähetyssihteeri Sirpa Honkasen kutomat vauvatossut tai - sukat.

Ristiäiset